fbpx

Сауна

Резервации

за използване на сауната

Сауната се използва само след предварителна резервация на рецепцията на хотела.

Облекло

за използване на сауната

В България носенето на бански костюм при ползването на сауни е задължително! При влизането в сауната са необходими две хавлии или кърпи, едната от които се постила върху нара, а другата служи за подсушаване по време на изпотяването.

Индивидуална сауна

ценоразпис

Условия

и правила за ползване

Взимането на душ преди ползване на сауна е задължително!Препоръчваме ви да свалите всички накити преди посещението си в сауната. Хотела  не носи отговорност за каквито и да е вещи оставени без надзор.Тежката храна не е препоръчителна преди посещение на сауна. Алкохолът и кофеина също следва да се избягват преди или непосредствено след посещението ви.

Продължителност

на престоя в сауната

Препоръчваме Ви да бъдете на рецепция 5 минути преди посещението на сауната, за да получите кърпи за лице и тяло. Времето на посещението започва с часа на резервацията. Закъснявайки, Вие съкращавате престоя си, защото Вашата процедура ще свърши навреме без да се ощетява следващия клиент.

Указания

за ползване на сауна

Сауната не трябва дасе посещава, когато:
• страдате от сърдечносъдови заболявания и високо кръвно налягане;
• имате тежки храносмилателни и дихателни проблеми;
• след употреба на алкохол и лекарства като антикоагуланти, антихистамини, вазоконстриктори, вазодилатори, стимуланти, хипнотици, наркотици и успокоителни;
• сте под 16 години и бременни жени;
• се чувствате много изморени, защото можете да почувствате замайване или да Ви прилошее;
Най-важното правило докато сте в сауната – ако в определен момент се почувствате зле, изпитате дискомфорт, гадене, замайване и подобни, напуснете сауна-помещението незабавно! Останете в сауната докато се чувствате комфортно, но не оставайте в сауната повече от 20 минути. Преди да влезете в сауната измийте тялото си с топла вода и сапун и го подсушете. Така изпотяването ще започве веднага. Никога не влизайте с дрехи или джапанки в сауната. Препоръчително е да сваляте и бижутата си, за да не изгорят кожата Ви. Изберете сами на долна или горна пейка да се настаните. Изпотяването е по-равномерно, ако сте в легнало или полулегнало положение. Преди излизане от сауната останете за кратко време седнали, за да стабилизирате кръвообращението си. Ако не сте сигурни как тялото Ви ще реагира на сауната – винаги започвайте с кратки серии от приблизително 5-6 мин.
Престоят да бъде от 10 до 20 мин непрекъснато при температура на въздуха от 80 до 100ºС или двукратно по 5—10 мин, редувано с охлаждане със студен душ или въздушна баня. Паузата за охлаждане се прави веднага след излизане от сауната. Нормализирайте дишането си и вземете хладък или студен душ, като започнете от ходилата нагоре към гърдите. След края на процедурите е желателна кратка почивка и приемане на обилно количество минерална вода.

error: Content is protected !!