сауна

ХОТЕЛ ИВ ВЕЛИНГРАД

Защо да използваме Сауна?

Използването на сауна:

Условия за ползване

Сауната се използва само след предварителна резервация на рецепцията на хотела.
В България носенето на бански костюм при ползването на сауни е задължително. При влизането в сауната са необходими две хавлии или кърпи, едната от които се постила върху нара, а другата служи за подсушаване по време на изпотяването.
 
Препоръчваме Ви да бъдете на рецепция 5 минути преди посещението на сауната, за да получите кърпи за лице и тяло. Времето на посещението започва с часа на резервацията. Закъснявайки, Вие съкращавате престоя си, защото Вашата процедура ще свърши навреме без да се ощетява следващия клиент.
 
 
Взимането на душ преди ползване на сауна е задължително!Препоръчваме ви да свалите всички накити преди посещението си в сауната. Хотела  не носи отговорност за каквито и да е вещи оставени без надзор.Тежката храна не е препоръчителна преди посещение на сауна. Алкохолът и кофеина също следва да се избягват преди или непосредствено след посещението ви.

ЦЕНОРАЗПИС

ВРЕМЕТРАЕНЕ

ЦЕНА

30 минути

9 лв.

60 минути

15 лв.

Халат / Комплект кърпи

6 лв.

Указания за ползване на сауна

Сауната не трябва да се посещава, когато:
• страдате от сърдечносъдови заболявания и високо кръвно налягане;
• имате тежки храносмилателни и дихателни проблеми;
• след употреба на алкохол и лекарства като антикоагуланти, антихистамини, вазоконстриктори, вазодилатори, стимуланти, хипнотици, наркотици и успокоителни;
• сте под 16 години и бременни жени;
• се чувствате много изморени, защото можете да почувствате замайване или да Ви прилошее;
Най-важното правило докато сте в сауната – ако в определен момент се почувствате зле, изпитате дискомфорт, гадене, замайване и подобни, напуснете сауна-помещението незабавно! Останете в сауната докато се чувствате комфортно, но не оставайте в сауната повече от 20 минути. Преди да влезете в сауната измийте тялото си с топла вода и сапун и го подсушете. Така изпотяването ще започве веднага. Никога не влизайте с дрехи или джапанки в сауната. Препоръчително е да сваляте и бижутата си, за да не изгорят кожата Ви. Изберете сами на долна или горна пейка да се настаните. Изпотяването е по-равномерно, ако сте в легнало или полулегнало положение. Преди излизане от сауната останете за кратко време седнали, за да стабилизирате кръвообращението си. Ако не сте сигурни как тялото Ви ще реагира на сауната – винаги започвайте с кратки серии от приблизително 5-6 мин.
Престоят да бъде от 10 до 20 мин непрекъснато при температура на въздуха от 80 до 100ºС или двукратно по 5—10 мин, редувано с охлаждане със студен душ или въздушна баня. Паузата за охлаждане се прави веднага след излизане от сауната. Нормализирайте дишането си и вземете хладък или студен душ, като започнете от ходилата нагоре към гърдите. След края на процедурите е желателна кратка почивка и приемане на обилно количество минерална вода.

контакти

С директна резервация ползвате

ГАРАНЦИЯ ЗА

НАЙ-ДОБРА

ЦЕНА!

затвори
НАЙ-ДОБРА ЦЕНА